Je zou maar Tamimi heten
Ze heet Ahed, is 16 jaar en stond op tegen de bezettende macht - en terecht -. Ze gaf een soldaat een klap in het gezicht - let op: ze vermoordde de indringer niet om het eigendom van de familie te beschermen - nee, gewoon een klap in het gezicht. En wat er gebeurt ? De zionistische wereld staat op de achterste poten - een van hun soldaten was aangevallen - en de rest van de wereld loopt als een mak schaap zonder enig verstand - ja: zonder ENIG verstand over Palestina - achter de bezetters uit Tel Aviv aan, zo ook Nederland en haar vriendenclubje in Den Haag.
Je zou maar Tamimi heten
Ahed Tamimi is momenteel een icoon voor een gedeelte - meest activisten voor Palestina en Palestijnen - of een irritante jongere - en dat is nog zwak uitgedrukt - voor een ander deel van de huidige maatschappij.
Ahed Tamimi, 16 jaar, is een gewone jongere, die leeft in een maatschappij die in zijn geheel wordt gedicteerd door een bezettende macht die steeds vaker en steeds meer geweld gebruikt, ook tegen jongeren. Misschien wel juist tegen jongeren, want deze generatie moet gebroken worden zodat deze in de toekomst geen ellende meer zal geven.
Maar Ahed is niet gebroken, ze is springlevend en wil leven als andere jongeren in de wereld. Ze ging met haar leeftijdsgenoten naar een leeg huis om daar weg te zijn van alle ellende aangedaan door de zionistische bezettingsmacht, om nog wat van het leven te kunnen maken, om te dansen, te zingen, muziek te maken en naar muziek te luisteren, te dromen over de toekomst, misschien in een ander land. Wat is hier zo vreemd aan? Helemaal niets. Toen ik zo oud was als Ahed nu, werkte ik in een jongerendisco in een lokaal op een voetbalveld in een dorp in Brabant. Goed hard muziek draaien om de wereld om me heen maar te vergeten.
Je zou maar Tamimi heten
Wat heeft Ahed nu eigenlijk gedaan? Ze heeft een zionistische indringer in het gezicht geslagen, gewoon een klap gegeven, op het moment dat de soldaten de familie woning binnenvielen en nadat de soldaten de familie hadden aangevallen.
Een klap in het gezicht, letterlijk en figuurlijk, van het zionistische regime, maar verder niets op dat moment. Daardoor is Ahed op 19 december 2017 opgepakt en - zoals gewoonlijk - moet ze voorkomen voor een militair tribunaal, maar pas als het voorarrest een keer of wat is verlengd, zogenaamd om bewijzen bij elkaar te sprokkelen tegen Ahed, maar het is meer bedoelt om te treiteren, haar lastig te vallen en haar proberen te breken.
By the way, als een zionistische bezettingssoldaat een Palestijn dood schiet - niet slaat, maar gewoon vermoord - wordt geen vervolging ingesteld en is de westerse media ook nergens te vinden. Zelfs geen aanklacht bij het Internationaal Strafhof.
Je zou maar Tamimi heten
De zionistische intimidatie en doelgerichte onderdrukking van de familie Tamimi van het dorp Nabi Saleh gaat maar door sinds 2009 toen de protesten begonnen tegen de zionistische scheidingsmuur en het gejat van Palestijns land om de illegale Helmish nederzetting te bouwen. Dit getreiter gaat door tot op de dag van vandaag; terwijl Ahed en haar moeder Nariman in de gevangenis zitten, vielen de bezetters het huis van de familie van Manal en Bilal Tamimi binnen en namen de 19-jarige zoon Mohammed gevangen. De moeder van Mohammed, Manal, was net een week vrijgelaten uit de gevangenis.
Mohammed is het nieuwste lid van de familie Tamimi die het doelwit is van een reeks aanslagen en arrestaties in het dorp Nabi Saleh en het naburige dorp Deir Nizam (beide in de buurt van Ramallah).
Je zou maar Tamimi heten
Nour Tamimi, de neef van Ahed, is ondertussen ook opgepakt en ziet een aantal aanklachten tegemoet voor een zionistische militaire rechtbank. Dochter en moeder Tamimi worden beschuldigd van het aanzetten tot politieke berichten op social media, “aanvallen” op een soldaat van de bezetting op het land van de familie en het gooien van stenen, naast andere beschuldigingen. Het ‘aanvallen’ slaat op een actie - die gefilmd is - waarbij Ahed en Nour eisen dat een soldaat het huis van de familie zou verlaten; de soldaat wilde via het huis naar een hoger stuk land van de familie gaan om op demonstranten te schieten. Bij de actie werd Nour geslagen door de soldaat, waarna Ahed de soldaat met de blote hand sloeg.
Ondertussen is de neef van Ahed, Mohammed, in het hoofd geschoten door een met rubber omhulde metalen kogel en heeft dagenlang in coma gelegen en leidt nog steeds aan zijn ernstige verwondingen.
Musa’ab van 17 jaar, een andere neef, werd begin januari 2018 door soldaten van de bezettingsmacht in het Dorp Nizam doodgeschoten en heeft de twijfelachtige eer de eerste Palestijn te zijn die in 2018 is vermoord.
Maar het gaat maar door en door: de jonge ooms Mostafa en Roshdy (op 19 november 2012) zijn door soldaten van de zionistische bezettingsmacht vermoord. De moeder van Ahed is verschillende keren gearresteerd, haar andere broer Waad werd op 2 november 2012 gearresteerd.
De vader van Ahed, Bassem, is wel negen keer gearresteerd en opgesloten; in 1993 is Bassem tijdens het verhoor zo hard geslagen, dat hij een hersenschudding op heeft gelopen en 10 dagen in coma heeft gelegen.
We heten allemaal Tamimi
Wij, als een front van Palestijnen die vechten tegen de zionistische bezettingsmacht van Tel Aviv en haar supporters en Palestina-activisten, hebben een opdracht om deze aanvallen op de Palestijnen steeds te noemen op de social media en aan te geven aan de media en de parlementsleden. Wij mogen daar niet mee stoppen, want als we stoppen, dan heeft de bezetter gewonnen.
Als we Ahed of andere Palestijnse gevangenen of Palestijnen niet meer benoemen in de media, zal de zionistische bezetter denken, dat ze voor ons niet meer van belang zijn en kunnen de soldaten hun ongebreidelde martelpraktijken voortzetten, uitbreiden en intensiveren, waarbij niets meer uit de weg gegaan wordt, zoals marteling, verkrachting en vermoorden. Daar moeten we tegen blijven vechten. Wij zijn Tamimi en hebben een verantwoording af te leggen aan Ahed, Bassem, Nour, Mohammed, Nariman en ook aan Israa Ja’abis en aan alle bekende en onbekende Palestijnse gevangenen.
© KhamakarPress / 13.01.2018
Reacties
Een reactie posten